Royal Lactalis Leerdammer maakt melkprijssysteem inzichtelijker

23 september 2024

Royal Lactalis Leerdammer gaat zijn melkprijssysteem in Nederland inzichtelijker maken naar aanleiding van een beslissing van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).  


Jan Verbessem, General Manager Royal Lactalis Leerdammer: "Wij werken als lokaal productiebedrijf al meer dan 100 jaar in Nederland en maken kaas volgens de hoogste standaarden. Dat doen wij met melk die hoofdzakelijk afkomstig is van onze Nederlandse melkveehouders. Hun melk bepaalt in hoge mate de kwaliteit van onze kazen die wereldwijd verkocht worden. Een goede en open samenwerking met de melkveehouders is daarom voor iedereen van grote waarde. Mede daarom zet Royal Lactalis Leerdammer stappen om het melkprijssysteem transparanter te maken. Hierbij betrekken we een vertegenwoordiging van de melkveehouders die aan ons leveren."  

Royal Lactalis Leerdammer gaat de komende tijd het melkprijssysteem inzichtelijker maken en begint in oktober met gesprekken met de vertegenwoordiging van de melkveehouders. De betreffende melkveehouders ontvangen hiervoor vandaag een uitnodiging.  

Om zorgvuldig een transparanter melkprijssysteem te ontwikkelen, heeft Royal Lactalis Leerdammer meer tijd nodig dan de drie maanden die de ACM hiervoor geeft. Ook wil het bedrijf een toetsing van de interpretatie die de ACM geeft aan de wet. Royal Lactalis Leerdammer gaat daarom in beroep. Deze juridische stap staat los van de wil en toewijding van Royal Lactalis Leerdammer om het melkprijssysteem inzichtelijker te maken. We hopen dat het eindresultaat leidt tot een nieuwe standaard in de sector.