Duurzaam ondernemen met de mensen om ons heen

Duurzame initiatieven

Duurzaam ondernemen is onze tweede natuur. Hoe zich dat vertaalt naar de werkvloer? Nou, zo!

 
   

Onze verantwoordelijkheid: de ecologische voetafdruk van onze activiteiten zoveel mogelijk verminderen; zowel de directe voetafdruk van onze productieactiviteiten als de indirecte voetafdruk van onze overige activiteiten.

   
  • Plastic in de verpakkingen sterk gereduceerd en continu alert om dit nog verder te verbeteren.
  • Gebruik van uitsluitend FSC-gecertificeerd karton voor al onze dozen en displays.
  • Minder CO2 uitstoot door de inzet van onze Double Deck Trailer waarmee we bijna twee keer zoveel kaas per rit vervoeren en dus honderden kilometers minder rijden.
  • Gebruik van milieuvriendelijke inkt om onze labels te printen.
  • Award-winning recycleproces van het rugpapier van onze labels.
  • Witte daken om het zonlicht te weerkaatsen en zo het energieverbruik te beperken.
  • Weidegang bij onze melkveehouders
   

Onze verantwoordelijkheid: het ontwikkelen van producten die voldoen aan de verwachtingen van consumenten in termen van veiligheid, gezondheid, plezier en toegankelijkheid.

   
  • Geen beta-caroteen (E-nummer 160) meer gebruikt in productie van Leerdammer plakken
  • Continu streven naar minder zout in de Leerdammer kaas
  • De certificeringen die we ontvangen van onafhankelijke controle-instanties zijn het tastbare bewijs van onze continue aandacht voor kwaliteit en voedselveiligheid
   

Onze verantwoordelijkheid: onze consumenten laten zien dat zij kiezen voor een verantwoord product.

   
  • Open en eerlijke communicatie via de consumentenwebsites
  • Informatie op de achterkant van de verpakkingen van Leerdammer®: contactgegevens voor meer informatie en duidelijk omschreven voedingswaarde.
  • Video's die het productieproces van Leerdammer laten zien.
   

Onze verantwoordelijkheid: zorgen voor duurzame relaties met onze leveranciers én onze omgeving om zo samen steeds verder te verduurzamen.

   
  • Via aangeboden workshops en instrumenten worden de melkveehouders die melk leveren voor de Leerdammer® kaas voortdurend geïnspireerd voor verdere verduurzaming.
  • Introductie van een verantwoord inkoopbeleid met als doel om milieu, sociale en zakelijke criteria op te nemen in de leveranciersselectie.
  • Per kerstpakket wordt jaarlijks een bedrag gedoneerd aan een goed doel, uitgekozen door de medewerkers. Deze donatie is mogelijk doordat de kerstpakketen worden ingepakt door een club van eigen medewerkers.
   

Onze verantwoordelijkheid: mogelijkheden creeren die zorgen voor individuele en collectieve groei van onze medewerkers.

   

 

Medewerkers kunnen rekenen op een veilige en gezonde werkplek en kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die worden aangeboden.

  • Een uitgebreid trainings-en opleidingsaanbod.
  • Ruimte voor mobiliteit: van afdeling naar afdeling of (tijdelijk) naar het buitenland
  • Een review-programma.
  • Naleven, alert zijn en continu verbeteren van de veiligheid in onze gebouwen en op ons terrein.
  • Trainingen, zoals 'Stoppen met roken' en 'Gezond werken in de ploegendienst'.
  • Gebruik maken van de verschillende aangeboden sportactiviteiten en clinics.
  • Griepprik en een Periodiek Medisch Onderzoek.
  • Verantwoorde producten in het bedrijfsrestaurant in Schoonrewoerd.
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek.